18.6.2011

Pupua odotellessa
Lapset ovat meillä pitkään toivoneet lemmikkiä ja päätimme viimein antaa periksi ja hankkia pitkäkorvaisen - eli siis kääpiöluppiksen. Meidän pupu on jo syntynyt ja innoissamme odottelemme valokuvia ja tietoa siitä, onko meille tulossa tyttö vai poikapupu. Kasvattajalta olemme pyytäneet pääosin lempeäluonteista pupua.

Kunhan saamme kuvia, niin päivitän niitä tännekin.

Pääsimme kuitenkin sukeltamaan oikein kunnolla pupujen maailmaan, kun hankimme jo etukäteen pupulle varusteita. Mm. häkki tuli jo tilattua ja pitkään harkittuani päädyin tämmöiseen pyörälliseen malliin, joka kestää myös katseita :o) En nimittäin halua häkkiä lasten huoneeseen, vaan tämä tulee melko näkyvään paikkaan ja kun alla on pyörät, niin sen saa toki rullattua helposti myös esim. pesuhuoneeseen.

Laitan myös häkistä lisää kuvia, kunhan olemme sen "sisustaneet". Poika pääsee ainakin rakentelemaan pupulle sopivan mökin, sillä sitä emme vielä hankkineet, vaan päätin, että se suunnitellaan ja toteutetaan itse.

2 kommenttia:

 1. Onnea uudesta perheenjäsenestä (pupu on kai jo tullut kotiin) :) Kannattaa aina muistaa, että kani ei missään tapauksessa ole häkkieläin, vaan vaatii vapaanaoloa enemmän kuin sen pari tuntia päivässä. No häkki on hyvä olla öitä varten, mutta päivisin kanin tulee voida liikkua huoneessa/rajatulla alueella vapaana. Kani on erittäin toimelias ja persoonallinen lemmikki voidessaan käyttäytyä lajityypilliseen tapaan (ja jos sillä on kanikaveri). Liian usein näkee häkkiinsä masentuneita pupuja. Kannattaa lukea tämän keskusteluketjun osa, jossa nimimerkki kani-täti kertoo kaniensa elämästä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/9854436 Tähän meidän kaninomistajien tulisi pyrkiä :)

  Iloa ja mukavia aikoja pupun kanssa!

  VastaaPoista
 2. Hei, kiitos kommenteistasi. Kyllä vaan olemme ottaneet selvää pupuista ja mielellään saa loikkia vapaana meidän kanssa aina, kun joku on kotona. Ja tosi usein onkin, sillä teen töitä kotoa käsin. Eli häkissa saa nukkua ja olla silloin, kun ei ketään kotosalla...Pupua odotellaan aivan täpinössämme...nimi on vielä harkinnassa ja kuvia olemme saaneet, mutta laitan tänne vasta, kun saan otetuksi omia kuvia.

  Eli elokuussa pupu muuttaa meille...kuljetuskassikin ehdittiin jo hankkia, että pupu pääsee meidän kanssa mökillekin.

  Ihanaa on nähdä, miten paljon lapsetkin odottavat ja heillä tuntuu olevan paljon rakkautta jaettavana :o)

  On kyllä hyvä saada asiantuntevia ohjeita, sillä kokemusta on ennestään vain kissasta ja koirasta...molemmista jäi ihanat muistot ja kova kaipaus...

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita!